2010_House Leederville WA
       
     
       
     
DSC_0014.JPG
       
     
DSC_0529.JPG
       
     
DSC_0494.jpg
       
     
DSC_0083.JPG
       
     
DSC_0077.JPG
       
     
DSC_0107.JPG
       
     
IMG_0931.JPG
       
     
DSC_0132.JPG
       
     
DSC_0039.JPG
       
     
DSC_0512.JPG
       
     
DSC_0317.jpg
       
     
DSC_0322.jpg
       
     
IMG_0924.JPG
       
     
IMG_0925.JPG
       
     
IMG_0927.JPG
       
     
IMG_1424.JPG
       
     
2010_House Leederville WA
       
     
2010_House Leederville WA

A Workshop

Salisbury Villa is a tough little building located in Leederville, a now cool and hip inner-city suburb to be occupied by a couple with no children who have guests stay over frequently.

The site is on reclaimed land subdivided from two to four lots, each approximately 200sqm. There is a north-south aspect to the site, with a pool and timber deck occupying the front yard. A canopy roof allows for outside dining and protection from summer sun, but also enables winter sun to flood into the back of the kitchen.

The internal spaces are located around a light void over the staircase. This allows light back into the bathroom to the north and bedrooms to the south, with light spilling down into the kitchen and living spaces. Filtered and direct light is used to open internal spaces and create a feeling of openness belying the narrowness of the site.

       
     
DSC_0014.JPG
       
     
DSC_0529.JPG
       
     
DSC_0494.jpg
       
     
DSC_0083.JPG
       
     
DSC_0077.JPG
       
     
DSC_0107.JPG
       
     
IMG_0931.JPG
       
     
DSC_0132.JPG
       
     
DSC_0039.JPG
       
     
DSC_0512.JPG
       
     
DSC_0317.jpg
       
     
DSC_0322.jpg
       
     
IMG_0924.JPG
       
     
IMG_0925.JPG
       
     
IMG_0927.JPG
       
     
IMG_1424.JPG